onsdag 11 april 2012

Färsk bredbandsstatistik

Nu är det skrytdags!
När Post och telestyrelsen sammanställt bredbandstillgången i landet så intar Säffles landsbygd en hedrande andraplats.
I Värmland har 6% av landsbygden tillgång till bredband via fiber. I Säffle är siffran 49%. Blott Kungälv är bättre.
Nu pågår planerna för utbyggnad i Årjäng, Sunne, Kil, Karlstad, Värmskog.... och i ytterligare några kommuner så har man börjat jobba med frågan.
Bredband har snabbt vuxit till den viktigaste frågan för landsbygdens utveckling och de som inser att det här inte sker automatiskt utan att det krävs ett eget engagemang, den har stora möjligheter att lyckas.
Läs mer om statistiken här

En svensk Kung Richard

I likhet med Mona Sahlin och Håkan Juholt, beskrivs nu Stefan Löfven som socialdemokratins store räddare. Om detta har Johan Norberg skrivit en krönika i Metro. Det är inte alltid man håller med Nordberg men den här analysen är rätt träffsäker. För inte har väl Löfven levererat politik som motsvarar så stora framgångar i opinionen att Aftonbladet redan har förkunnat att valet hösten 2014 är avgjort.

Vindkraftsdebatt, del 2

Svenskt landskapsskydd ger mig en skurkroll i vindkraftsutbyggnaden. Tänk om man hade sådan makt som organisationen tillmäter mig.
Här får jag svar på tal i NWT.

Vindkraftsdebatt, del 1

En debatt har åter blossat upp om vindkraften. Svenskt landskapsskydd tycker LRF lurar folk genom att bedriva informationsarbete och rådgivning på området. Själva är FSL alltid ofelbara, opartiska och samtidigt ödmjuka.
I den här artikeln i NWT jämför jag vindkraften med det historiska misstaget att skänka bort intäkterna från vattenkraften.