tisdag 4 november 2008

Det röda mörkret

Det var dystert att Degerfors åkte ur Superettan. Men den här säsongen var det inte mycket som gick rätt. Mängder av matcher förlorades på den absoluta sluttampen, men det är ju ofta så: Ett bra lag har flytet och kvitterar på övertid trots dåligt spel, medan ett dåligt lag har oflytet och förlorar på övertid, trots spelövertag.
Mycket kritik har riktats mot tränarna. Nu har de beslutat för att lämna skutan, utan att kräva någon ersättning från klubben. Att de slutar är ingen överraskning - att de gör det kostnadsfritt hedrar dem verkligen.
Nu ska det tågas tillbaka och det bör nog ske förr än senare. Superettan är en division som gör att klubben kan behålla sina talangfulla ungdomar lite längre - innan de drar vidare till större uppdrag. Ett division 1 spel är dock mindre attraktivt och riskerar göra att talangerna hinner passera förbi för snabbt.

Nej, nu blir det till att följa Viking HC istället. En hyfsad öppning av division 2 västa B har det blivit för nykomlingarna och jag noterar att den effektive kanadensaren Kyle Martin är med och producerar. Det känns tryggt för säsongen.

Noterar också att Färjestad sköt 46 skott på Södertäljes målvakt igår. Ändå blev det bara oavgjort. Där lyser flytet än så länge med sin frånvaro. Men lugn i stormen - det är mycket kvar än.

Inga kommentarer: