fredag 29 maj 2009

Från koprutt till fårrap

Sedan tidigare vet vi att kornas fisande är en stor klimatstörning. Nu har brittiska forskare (med skattemedel antar jag) även mätt var fårens rapar innehåller. Och - jajjemän - även där pyser det ut livsfarliga ämnen.
http://www.metro.se/2009/05/28/12051/farens-rap-lika-illa-som-kornas-fisar/
Fortfarande verkar grisar och kycklingar inte rapa eller prutta tillräckligt mycket för att utgöra något klimathot. Måhända går det över.
Men vi människor då? Vad innebär det för klimatet att jorden varje år får några tiotals miljoner nya rumpor som går runt och pruttar hela dagarna?

När överdrivna klimataktivister sätter HOT på all tänkbar verksamhet så skadas klimatarbetet. Vi riskerar skapa samma omöjliga resonemang som när livsmedelsexperter röda varingsflaggor på i stort sett alla produkter. Vi konsumenter bara suckar och struntar i alltihop eftersom vi inser att vi faktiskt måste äta NÅGONTING.

Så tänk er för inför nästa klimatvarning! Djurhållning har trots allt människan ägnat sig åt i tusentals år och både de djur vi stängslat in och de som vandrat fritt i naturen har såväl pruttat som rapat.
Det är vår konsumtion av fossila bränslen som är den stora boven i dramat. Samt att vi håller på att överbefolka vår planet.

Inga kommentarer: