måndag 18 maj 2009

Hu va illa!

Plats 21 i melodifestivalen. Ett riktigt underbetyg, naturligtvis. Men hur fasen ändrar vi på det inför kommande år? Det här börjar bli förnedrande för det stora musiklandet Sverige. Vi har ju artister och producenter som lägger världen för sina fötter, vilket inte minst märks i eurovisionen. Svenskar fanns med i ett halvdussin bidrag och därtill brukar vi stå för fiolerna när ovana länder ska arrangera det här spektaklet. Och chefen för alltihop är också svensk.
Men våra egna bidrag....
Många ropar nu på att generalen själv ska avgå. Christer Björkman (som för övrigt är den ende som lyckats sämre än årets bidrag) har dock ingen stor skuld i detta. Det är folket som ska avgå. Vi hade ju att välja på 32 låtar. Allt från smäktande ballader, fånig falsksjungande disco, hårdrock och trallvänliga popsnören. Också den tunga operadiscon från Fredrik Kempe.
Vi valde en bra låt som inte funkade alls. Ifjol valde vi en ännu bättre låt som normalt funkar i de här sammanhangen. Men den framfördes av en Charlotte Perrelli som har en utstrålning som hennes efternamn antyder.
Så vad göra 2010? Byt ut folket och låt kungafamiljen bestämma. Så mycket sämre kan det ju inte bli.

Inga kommentarer: