onsdag 19 augusti 2009

Tänk om vaccinet är skumt

Jag bjussar här på ett filmuppslag. 1 miljard H1N1-vaccin har beställts av europeiska länder. Man manar till massvaccinering annars riskerar upp till 4 miljoner svenskar att insjukna. Visserligen blir de flesta inte allvarligt sjuka men för samhället kan det få katastrofala följder om så många är hemma från jobbet en vecka var.... samtidigt.
MEN Betänk att vaccinet - som inte testats fullt ut, men som ändå bedöms vara helt säkert blir behäftat med någon sorts ingrediens som ger en oönskad effekt på människan. Då har i stort sett varenda europe och varenda svensk fått detta i sig - ungefär samtidigt. Tänk om det gör oss galna eller sjuka i något annat....? Mumma för en terrorist att smyga ner detta i behållarna.... Mumma också för domedagsprofeterna... och för filmproducenterna....

Nu snurrar det runt i den så kallade bloggosfären att vaccinet innehåller farliga ting. Tro inte på dem. Konspirationsteoretikern kan kanske misstro våra myndigheter men någonstans måste det vara så att vi kan lita mer på Smittskyddsinstitut och Läkemedelsverk än på mer eller mindre suspekta instanser och självutnämnda läkemedelsexperter.
Det är inte sant bara för att det skrivs om det på bloggar... men visst skulle det bli en bra film.

Inga kommentarer: