onsdag 25 november 2009

Djurrättsaktivisterna vill inte att grisarna ska få det bättre

Den som missköter sina djur får sämre ekonomi. Det är den grundläggande invändningen mot djurrättsalliansens budskap efter att de nu polisanmält 90 grisgårdar för missförhållanden.
Den som missköter sina djur får sämre ekonomi. Djur som inte mår bra växer sämre och levererar mindre. Det gäller grisar, mjölkkor och nötkreatur. Därför går djurhälsa och företagets långsiktiga överlevnad hand i hand.
Nu ska polisanmälningarna utredas. De som begått felaktigheter och de företagare som inte kan leva upp till världens strängaste djurhållningskrav, måste naturligtvis bättra sig. Men många av de "avslöjande bilderna" är faktiskt inte vanvård. Att exempelvis rulla sig i dynga är ju ett sätt för grisen att hålla sig sval under sommaren.
Och det är självklart att grisarna blir oroliga och för oväsen när det kommer in vilt främmande människor och filmar och tar kort mitt i natten! Frågan är hur många som dött enbart av detta?
Till detta kommer smittorisken. Det är mycket hårda restriktioner på skyddskläder mm för att besöka ett svinstall. Har de här "inspektörerna" förstått vilken fara de utsatt grisarna för?

Vi får heller inte glömma att alliansen inte vill att djuren ska få det bättre. De vill att djurhållning helt ska upphöra, men eftersom folk inte lär sluta äta kött för det så innebär det att vi ökar importen från länder där förhållandena är rent usla för djuren. Och vad har vi då vunnit?

4 kommentarer:

Lobyn sa...

På alla punkter en text jag gärna står bakom. Kloka ord i en värld av förvirrade.
Mats

Unknown sa...

Såå bra Erik!!!

Anonym sa...

Och inte bekymrar de sig om djuren när de väntat mer ett år med att anmäla det som de anser vanvård.

Anonym sa...

kolla på denna film och säg det där igen...

http://www.ettlivsomgris.se/var-film-ett-liv-som-gris

*varning för starkt innehåll*