fredag 4 december 2009

Gjorde vi verkligen rätt?

Om sverigedemokraterna berättar om invandrares brottslighet så är det ingen som köper det rakt av. I de flesta sammanhang måste granskarna alltid granskas utifrån vilka intressen de företräder.
Men när veganer avslöjar missförhållanden i grisnäringen, så ställer alla upp sig på deras sida. Argumenten ifrågasätts inte och ingen moteld anläggs. Inte ens av näringens egna företrädare.

Ledaren i dagens Lantbruk är talande. Den bör klippas ut och spikas upp på varenda LRF-expedition, inklusive i huvudkontoret. För har vi gjort rätt? Vi har ju inte bara i uppdrag att marknadsföra och värna den svenska produktionen gentemot konsumenterna. Vi ska ju också försvara, stötta och hjälpa medlemmarna. Regionalt tycker jag vi gjort vad vi kunnat. De uthängda bönderna har kontaktats flera gånger och vi har på många sätt försökt hjälpa dem i deras utsatta position.
Men utåt sett har vi väl ändå lagt oss ganska platt? Åtminstone tycker många av våra medlemmar det.
Vi har exempelvis inte talat om för särskilt många att Uppdrag granskning tackade nej till bilderna eftersom de inte var tillräckligt trovärdiga.

Skandalen har naturligtvis några korn av sanning och näringens företagare måste nu titta lite extra i sina stallar. Men vi som jobbar för näringen måste också verkligen tänka efter. För veganerna kommer tillbaka.
Har vi gjort rätt? För medlemsnyttan? För företagen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig. Utåt la vi oss för platt i LRF. Att djurrättsaktivister gör utspel är ingen nyhet och det borde vi vara bättre på att hantera direkt, inte efter några dagar.
Många, många fler hade behövt att stå upp för de utpekade utåt Det stödet saknades för dem.
Katarina

Lobyn sa...

Tankevärda perspektiv. Ge oss mer.
Mats